My day

Idag har jag tillbringat min dag med Frida i staden. Vi har gått runt och kollat lite, fikat på Espresso House. Satt ute i den skinande solen, härligt! Jag har även köpt en klänning till min vän från Topshop. När jag in på Zara i Sturegallerian så såg jag så mycket fint som jag inte har sett tidigare, skor, väskor, blusar, små söta jackor och massor av klänningar. Måste köra ett Zara race, med massor av shopping.

Som jag har skrivit förut så har jag köpt ett par Marc Jacobs tröjor, eller jag skulle göra det av en kille. Jag skulle möta upp honom vid Svampen igår, men han ringde inte. Likaså idag. Skumt. Så jag skiter i dem. Det blir massor av Zara shopping istället.

Frida och jag har letat igenom hela stan, desperata efter de perfekta beiga byxorna till mig. Men alla är för utsvängda, för långa, för ful färg... De perfekta fanns inte någonstans. Förutom på Zara, jag blev kär. Och så när jag provade dem så var det en sådan besvikelse. Såg ut som värsta korven. Usch!  Måste springa imorgon. Nu är jag fan desperat. De hade den perfekta beiga färgen, perfekta i längden... De var bara SÅ perfekta... Tills man satte på sig dem.

Jag är så galet sugen på att köpa klassiska vårplagg i härliga färger och former.

Nu ska jag läsa Linas kvällsbok 2, och sedan somna. Men det känns knas efter som att klockan egentligen är halv 10. Och jag är alltid så galet pigg på måndagar, tro det eller ej.

Min dag

Idag så var jag i skolan som vanligt, skönt med fredag. Slutade vid tio över ett. Har haft hemkunskap, bakade en smulpaj. Efter det så promenerade jag och S mot tåget (efter som att vi precis missade bussen) så vi gick längs vägen. Mötte även M som satt i bilen som såg ut som ett stort frågetecken när jag gick längs vägen med honom. Haha! Det var helt sjukt. Sedan tog vi tåget mot staden. Jag gick av vid centralen. Gick mot Åhléns och kollade lite. Det var lite sminkvisning för Make Up Store. Galet snyggt killarna var sminkade och med allt chockrosa smink. Och tjejerna med chockrosa ögonfransar gjorda av fjädrar. Så snyggt! Sen så var jag tvungen att kolla in Souk. Vilken besvikelse det var. Topshop var så rörigt så att man gick därifrån på nästan en gång. Tråkiga affärer var det också. Hittade trots allt en svart bikini med guldkedja á la Michael Kors last season. Inte riktigt likt, men ganska. Jag ångarar mig SÅ mycket att jag inte köpte Michael Kors bikinin förra året. Sen så gick jag till H&M för att kolla in Madonnas kollektion. Jag tycker att lackskorna var ganska balla, men rätt tantiga. De svarta byxjeansen var snygga också. Men ingenting mer. Sen så vandrade jag vidare till Zara. Oj, vilken snygg väska jag hittade. (Fanns dock bara på bild), hittade den ingen annan stans. Måste fråga imorgon, då jag ska in igen med E och kanske M för att äta lunch. Hittade den perfekta klänningen från Zara, i gult. Tänk om den fanns i svart, det vore rena drömmen. Måste ha! Sen så gick jag Birger Jarls gatan, Stureplan, Sturegallerian, Grev Tureg, Humlegårdsgatan och Storgatan och där träffade jag mamma. Vi gick till Östermalmshallarna för att köpa lite mat, det blev pastasallad med kyckling, sockerärtor, olivar, paprika m.m. Riktigt gott. Kvällen har tillbringats framför TV:n med sushi, chips, film och cola light. Hyrde Beck - Flickan i jordkällaren (sett den förut, men jag var så sugen på att se Beck, då jag såg hon som spelar chefen i Beck, namn, lost, på Humlegårdsgatan, hon gick precis bakom mig. Så den blev det och Förortsungar, den gillade jag skarpt. Gustaf Skarsgård var underbar i filmen. Älskar scenen när Johan (Gustaf) och Amina (Beylula Kidane Adgoy) kastar mjöl på varandra när de bakar. Det blir dock lite för mycket när de börjar sjunga mitt i filmen och man ser hur de mimar så tydligt. Det var ett minus, men annars var den hur härlig som helst. Se den!

Imorgon så ska jag hämta mina Marc Jacobs tröjor. Spännande... Nu ska jag måla naglarna svart och kolla på en video om paret Beckhams.

Something pretty

Idag har jag vart i skolan. Underbart mysigt i början av lunch-rasten. När jag kom hem så var jag rätt slut, mamma hämtade mig efter som att hon är sjuk, då åkte vi och köpte Coca Cola Light. Var så sugen på det. När vi kom hem så började jag att kolla på Ladder 49. När man ser slutet så kan man verkligen inte hålla tårarna inne, jag älskar den. Och Joaquin Phoenix är helt underbar i filmen. Och han är ju så gullig så att man bara smälter.

Efter halva filmen så hade jag ingen lust att sitta inne i det vackra vår-vädret, så jag tog fram min svarta cykel ur förrådet och trampade iväg till Pressbyrån. Det blev fyra tidningar, aprilnumren har ju släppts nu. Kvinnan i kassan trodde jag var galen, fyra tidningar är ju ändå inte så pass mycket. Det blev svenska Elle, efter som att min aldrig kommer (?), brittiska Elle, Cosmo och DV Mode. Måste bli InStyle och Vogue också, men de fanns inte där. Sedan trampade jag hem igen, jobbigt med en tung påse dinglandes på styret. Försökte med pakethållaren, men nej, de bara ramlade i backen hela tiden och till slut så tröttnade jag, då blev det styret.

Nu sitter jag här och hoppas något enormt att Marc Jacobs t-shirtarna ska bli mina. Jag ska ha de tillsammans med Acne byxorna (se inlägg innan)

Igår hade gjorde jag ett prov som jag hade missat pga sjukdom, så därför gjorde jag det efter skolan igår. Jag satt med det i 1 timme och 45 minuter. Skönt att ha det gjort, det gick toppen. Ett MVG får man hoppas, men det återstår att se.

Nej, läsning och kolla klart på Goal, som jag förövrigt också älskar. Blir lite sugen på att börja spela fotboll igen när man ser den, men han brinner ju verkligen för det. Efter som att jag spelade i åtta år så känns det nu lite tomt utan fotbollen. Till våren kanske jag kan börja använda mina älskade guldskor igen?

Dagens drömoutfit



Det här vill jag ha på mig imorgon.

Svarta byxor från Acne och en slapp Marc Jacobs t-shirt som är påväg hem till mig.
Sen är det bara de svarta byxorna som jag måste fixa.

Yes, fucking yes



 

Jag säger bara oh yes! Och att jag SKA ha en kopia av den här klänning, för ca 20 000 kronor känns lite väl.

Min helg

Helgen har jag tillbringat i staden och i affärer, vid bryggan vid Strandvägen, på Kofi, IKEA och olika butiker som säljer kök. Det har vart en underbar helg med solstrålar och torr mark. Igår (lördag) så åkte jag in ganska tidigt för att shoppa, men så blev det inte. Jag hittade ingenting (förutom allting inne på Natalie Schuterman) som jag ville ha. Men där har jag inte råd att handla (än). Men det blev iaf ett armband från H&M med kristaller. Alla var slut (förutom ett som hängde i ett hörn). Jätte fint. Och idag åkte jag in igen, var meningen att jag skulle träffa en vän. Ringde sjuttioelva gånger, men inget svar. Tack för den.
Så jag gick runt, in på H&M. Köpte mig en neonrosa a-linjeformad t-shirt. Jag har redan en sådan fast i svart, I like it. Så det blev en trendig neonrosa (!). Så den ska invigas imorgon. Efter ett tag så tröttnade jag och gick in på Kofi och köpte mig en varm choklad med grädde och en blåbärsmuffins. Sen gick jag Strandvägen ner och gick över gatan och satte mig i det fina vårvädret på bryggan med min muffin och chokladen. Där satt jag och njöt och såg när båtarna rullade in. Underbart! Jag saknar båten, i sommar blir det mycket båt. Längtar till landet och Trosa. Det ska bli så mysigt. Imorgon är det skola och sedan så ska jag och min far åka och kolla på kakel efter som att han är ledig imorgon, kakel och bänkskivs letning blir det. Vi ska renovera hela köket. Det ska bli så snyggt, det ska gå i vitt och svart. Med en vit tapet med svarta blommor och så är det silver i. Galet snyggt, vita luckor och svart matbord. Jag ville ha ekluckor, vitt kakel, ekbänkskiva och ekgolv, och Wilma-köksbord från Mio efter som att det är SÅ jag.
Men tyvärr så blev det inte så.

OJ, tio minuter har gått på filmen (Paradiset)
Måste hämta vatten. CIAO!


NO Pailo Melim Andersson

Chloés fall -07 är en besvikelse enligt min mening. Det var en av kollektionerna jag verkligen hade sett fram emot efter Phoebe Philo mästerverk. Jag såg fram emot kollektionen som designas av svensken Paulo Melim Andersson. Det skulle bli intressant med en svensk. Men icke sa Nicke. Ingen härlig Chloé anda á la hösten -06. Usch så besviken jag är. Trots allt är det ju roligt med lite nytt, lite annat. Men det här inspirerar mig inte det minsta. Kollektionen går i svart, orange och silver/grått. Detta är trots allt i Chloé anda, snyggt som satan.


Jag vet inte

Nu har skolan kört igång igen. Skönt att börja! Men ligger redan efter. Inte mycket, men med ett prov. Ikväll så ska jag till min kära morfar och äta middag. Det ska bli trevligt. Men först ska jag bre mig två mackor, lägga mig i sängen, lyssna på Denison Witmer - Little Flowers. Otroligt bra låt! Och så ska jag läsa nya Vecko Revyn som kom hem med posten idag.

Jag ville ju börja på något stort projekt. Och det har vi gjort nu. MED SPANSKAN! Herregud, det var nog inte riktigt det jag menade. Det är så galet svårt. Vi ska skriva en fakta text om ett spansktalande land, själv fick jag Bolivia. Intressant, men det är så svårt med spanska. När man ska skriva helt själv. Det är ju jätte svårt att få ihop en text som flyter på.

Jag är så trött så trött.


Trevlig och otrevlig personal

Vad gör en gladare när man går på stan än trevlig personal? Man blir så glad när de kommer fram till en och frågar om behöver en annan storlek, hjälp osv. Då skiner hela ansiktet upp och det kan göra hela min dag. Det är ju ändå deras jobb. Det är många som säger att det är snorkig personal på lite exklusivare butiker som Gucci och Louis Vuitton. Men just de två har otroligt trevligt och hjälpsam personal. Jag ska inte säga alla, för de har sina häxor. Men de flesta är hur trevliga och gulliga som helst. Det är verkligen personlig service. Zara och H&M och budgetkedjor är otrevligare. Vad beror det på? Det kan man ju verkligen undra. Jobbade jag i affär skulle jag aldrig kunna vara sådär snorkig, jag skulle inte klara av det. Man måste ju visa respekt och hänsyn. Okej om personalen på H&M kommer fram och frågar om man vill ha hjälp. Men de behöver ju ändå inte svara så bitchigt när man frågar om den finns i annan färg eller om man frågar vart den där speciella tröjan hänger.
Nej, mer trevlig personal åt folket!

Är jag knäpp eller allmänt lyckligt lottad?

Många tonåringar skulle nog kalla mig knäpp men vissa skulle kalla mig lycklig lottad. Så jag antar att jag måste vara allmänt lyckligt lottad. Jag är som tur är inte som alla andra tonåringar som suckar när de ska till skolan eller får massor av läxor. Jag är tvärtom. Okej, vem är inte trött på morgonen när man måste upp vid halv sju tiden för att duscha, klä på sig, äta frukost, sminka sig, välja kläder, torka håret... Ja, allt det där som man måste göra på morgonen. Men när jag är i skolan så tycker jag att det är väldigt roligt att lära sig nya saker och att det är intressant. Även när jag får hem arbeten som jag måste göra, stora arbeten. Det är det roligaste som finns (inom skolan, alltså) att skriva långa arbeten på flera sidor som man kan sitta med hur länge som helst. Jag skrev ett arbete som jag satt med i tjugo timmar på två dagar. Det var slitsamt efter som att jag var tvungen att lämna in det dagen efter, men det var så roligt och lärorikt. Och jag tycker faktiskt att det ska vara skönt att börja i skolan nu, med massor av projekt och liknande. Jag hatar att inte ha någonting att göra. Som idag, jag har suttit framför datorn precis hela dagen. Min mor har rest bort nu och jag är då ensam efter som att helgerna alltid brukar spenderas med henne. Eller jag har ju mina kompisar och sådant, men jag trivs verkligen i min mammas sällskap. Pappa jobbar, så därför blev det att bara sitta framför datorn. Så imorgon? Stan kommer att vara död, totalt död på söndagar. Jag kanske börjar på något projekt utanför skolan. Eller jag får väl vänta och se om det blir någonting stort hemprov eller någonting. Det ser jag fram emot.

Imorgon ska jag träna, dvs ut och jogga som jag älskarr (när jag väl kommer ut) det är så skönt att komma ut i friska luften och att man får vara lite för sig själv också. Men lite musik i lurarna så blir det toppen och motivationen på topp.


Stella McCartney

Stellas kollektion är grymt snygg. Det ser ut som neontrenden håller kvar till hösten, om man kollar på vad Stella har att erbjuda. Jag skulle inte tacka nej till denna sockersöta klänning som Jessica Stam bär på McCartneys visning.


You are great Tomas!

Wow, Tomas Maier har verkligen gjort ett underbart jobb med Bottega Veneta Fall -07. Riktigt stiligt, stilrent och smashing perfect. Otroligt lyckat! Med mycket svart, hudnära toner av gult, grönt, vitt och beigt. Riktigt söta och flotta klänningar, både långa som korta, svarta som vita. Jag skulle inte tveka en minut på att bära en klänning signerad Bottega Veneta.


"Mulberry for Giles" är ute nu

Nu har hela kollektionen av "Mulberry for Giles" släppts. Väskkollektionen släpptes i UK för några dagar sedan, närmare bestämt den 28 februari i UK. Frågan är om de kommer ta in några i butiken i Stockholm. Jag får hålla ögonen öppna. Jag kan säga att jag genast föll för den svarta clutchen. Den är riktigt snygg! Svart, lack och nitar. Otroligt ballt. Den måste absolut kikas närmare på. Oh, galet snygg är den alltså. En inledning på en ny relation?

Lindsay i Acne



Coolt av Lindsay att bära svenska Acne. Men Acne ha man ju sett på flera kändis-rumpor.

Svart, silver, neonrosa?

Jag har just målat mina naglar, svarta. Jag klarar inte av att börja med silver eller neonrosa nu, när jag inte har någonting att ha till det. Nej, det är fortfarande vinter och jag kör på svart! Jag har just köpt ett nytt litet från Mavala. Jag köpte mitt andra svarta för jätte länge sedan. Det är helt uttorkat.
Nu SKA jag sova. Det blir lunch med mor imorgon innan hon åker till... Ja, vart hon nu ska. Uppåt i landet iaf. För att stå och dela ut blåbärssoppa på Vasaloppet. Haha, sött, jag vet.
Men för att orka upp imorgon så måste jag sova NU! Nu nu nu. Ska prova min nya nattkräm också från Jabu´she. Recension kommer senare.
Ciao och god natt!

Vår nu, tack

Under den senaste tiden då net-a-porter har fått in sina vårkläder, skor och väskor så har jag inte direkt blivit så där jätte lycklig av allt det de har fått in. Nu däremot, under senaste leveransen så har de fått in en del godbitar som man skulle vilja hugga tänderna i. Som en perfekt svart klänning från Chloé, en supersöt axelbandslös klänning från Tibi som skulle vara jätte snygg med en svart kofta över, och ett par svarta lackflats från Prada. Dessa två gräddbakelser:

 


Oh no Balenciaga

  
  

Såhär skridsko inspirerat visar Balenciaga hösten 07. Väldigt ishockey inspirerat tycker jag. Med en blandning av lego/duplo med olika färgglada plastbitar. Jag, precis som många andra fascinerades väldigt av Balenciagas kollektion 06. Den blev mycket lyckad. Men höst 07 blev helt misslyckad enligt mig.

OH NO POSH



Oh no Posh, why blondie?
Jag tyckte att hon var underbart vacker (?) i sin förra frisyr i brunt. Det var så fint, så inspirerande. Men nu, blondt? Nej, det är inte den Victoria Beckahm som jag tycker om. Kanske ögat vänjer sig. Vi får väl se.

Some fashion inspiration

I vår kommer jag att klä mig i det vanliga klassiska gamla svart. Trist men sant. Med en touch av gult och rött. Även det gamla hederliga beigt. Och även i metaller som accessoarer som skor, smycken och kanske en liten clutch i silver. Och även sprakande korta små klänningar.

Min vår-outfit som kommer att bli en favorit är den svarta klänningen med kristaller från Mango och ett par silver skor och silver nagellack, kanske även en clutch till. Det blir nog en snygg outfit.
Jag älskar att matcha, skor, nagellack och väska. Det är så typiskt mig att övermatcha.

Förlorad kärlek till ett par skor

Jag gick ner för trappstegen. Sakta. Jag får inte väcka mamma och pappa. Jag gick in i köket för att kolla till skorna som låg där ute. Man såg de knappt. De hade snöat så galet mycket. Jag klarade inte av den synen. Vi hade blivit som något par. Jag och mina skor. Det låter helt sjukt! Jag bara var tvungen att gå ut och hämta dem. De var dyngsura. Helt förstörda, pälsen innuti var kaputt. De kommer väl att svälla upp eller något. Nu står de där ute vid trappan.

Farväl.