En söt liten lista

Dagens låt: Billie The Vision & The Dancers - Ask For More
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens smink: Foundation, bronzepuder och rouge
Dagens klädsel: Jeans, röda skor, blå topp i silke och beige kort jacka
Dagens händelse: Hemska; Krig hemma
Dagens planer: Stan och morfar

Dagens vill ha: Nya
skor, extrema kilklackar från Topshop i svart (okej, jag kommer att bli över 2 meter, är redan 1.78, men spelar roll) och Alma, såklart.

Dagens drog: Loka vildäpple
Dagens tråkigaste: Kriget
Dagens finaste: Morfars leende
Dagens köp: Ingenting
Dagens mat: Pastasallad med parmaskinka och kött med klyftpotatis, sallad och vitlökssmör.
Dagens mående: Hm... Arg. Men det har gått över. Mest trött.

Prada-kärleken is broken

Om jag är chockad över att Prada skorna var slut? Hm... Inte det minsta. Äh, life goes on (?). Tveksamt. Jag åkte iväg tidigt imorse för att hinna norpa åt mig skorna. Men icke sa nicke, jag kom för sent. Men det är ju självklart. Det är väl någon som läser bloggen som köpt dem. Haha! Kanske. Aja, nya kärlekar på Natalie Schuterman. Nästa vecka... Så för guds skull, köp dem inte, tack. Jag ska vara "snål" och vänta till 50%. Finns dem inte då... Synd. Då blir det något annat om jag hittar. Btw... De där ska vara i lack. (Har fastnat för lack) och efter som att det syns mycket på visningarna nu så antar jag att det är en säker investering. Så så får det bli.

Idag åkte jag till morfar med tunnelbanan från stan. Trevligt. Mamma tog med sig pastasallad eftersom att jag inte hade några pengar så jag kunde äta (som vanligt).

På väg in så sitter det en kines som pratar i telefonen jättehögt, jag satt mitt emot honom. Hans andedräkt. Jag trodde att jag skulle dö. Det var så vidrigt. Usch.

Imorgon ska jag vara med Emilia. Vi får se vad vi ska hitta på. Det beror på vädret. Ens liv kretsar verkligen kring vädret, är det soligt så finns det så mycket man kan hitta på. Men är det regnigt så känns det bara så beigt.

image36
Jag har verkligen fastnat för Henrik Lundström. Han är snygg!

SKOR

YES! Nu är höst-grejerna på väg till net-a-porter. Blandade känslor. Jag ser fram emot att börja shoppa höst grejer. Jag har redan börjat tänka på det. Det är slut på Prada-skorna. Det fanns en 39½, den ska jag ha imorgon. Jag SKA. Ska vara där när de öppnar på Natalie Schuterman och sno åt mig dem. Eller de är väl slut med den oturen som jag har, och då gråter jag.
Var ute på stan idag. Det var skönt att komma ut en sväng. Träffade även mamma sen vid 4-tiden. Sen åkte vi och handlade och så åkte vi till Ikea. Det blev två tidskriftsamlare i ljusrosa som jag ska ha några av alla mina miljoner tidningar i. Det blev även en liten guldram där jag ska sätta in några söta kort. Det ska bli ett kollage, tänkte jag. Jag vill gå ut, nu! Ut i friska luften. Jag kanske går ut en sväng. Det är så vackert med den blåa himlen och rosa molnen och björkarna med de härligt gröna bladen. Man blir nästan lite gråtfärdig när man ser träden, iallafall nu. Jag vet inte varför. Jag vill bara gråta.
Nej, nu SKA jag ut. Bara en liten sväng. Sen blir det Hannibal, älsklingarnas film. Dock inte med älsklingen Anthony Hopkins som jag förövrigt är störtförälskad i, i Hannibal filmerna. Han är så grym!

CIAO!

REAREAREA!

Idag åkte jag in till stan vid två. Träffade mamma på Stureplan och så gick vi och åt tillsammans på Tasty Thai. Det blev nudelwok med kycklingfilé. Mums! Innan gick jag runt och kollade in rean. Jag har inte kollat innan. Jag hittade bla en jättesnygg skjortklänning från Sportmax, kjol från MaxMara (!) och massor med fint. Men det är bara 30% ännu. Så jag väntar ett tag. Dumt nog så gick jag såklart in på Natalie Schuterman. Vad är det jag skådar? Allting är på rea, bara 30% än så länge. Men ändå! Christian Louboutin, YSL skor... MASSOR av skor! Jag vill ha vill ha vill ha! Jag skakade när jag gick in där, jag blev så exalterad. Jag ville bara ha allting, nu när jag har pengar. Men de MÅSTE jag ju ha till väskan. GAH! Jag får panik. Och när jag går omkring där och spanar in allting och letar desperat efter Prada flatsen i lack. DÄR ÄR DEM! Jag ser dem. I två stora högar. Jag vill inte släppa dem. Vill inte släppa ögonen ifrån dem. Jag SKA ha dem! är jag träffade mamma var jag helt uppspelt. Så... När det är 50% ska de bli mina, muha! Btw... Såg Pontus Gårdinger på Natalie Schuterman. Han ser exakt ut som på TV. Såg även Martin Dahlin, gamla fotbollsproffset, med sin flickvän på Stureplan. Hans flickvän var SÅ snygg! Hennes skor var så snygga, det var feta kilklackar från Chloé. Med en stor, svart, YSL Muse bag i armvecket. Blommig klänning och svart liten jacka. Han såg ju inte heller så dum ut för den delen. Senare såg jag Ingemar Stenmarck på NK med sin mamma.
När jag gick in på Zara fick jag panik och kunde inte andas. Det var för mycket, så rörigt. Fick verkligen panik, så jag började smågråta och fick gå ut på en gång. Jag lllääääääääängtar efter höstkläderna. Hatar rea. Förutom Natalie Schuterman rean. Fick även brev från Ashleigh, från England. Jag blev så glad! Så jag måste skriva till henne, nununu! Sen ska jag kolla på Kalle Blomkvist som jag hyrde igår. Hyrde även Darling. Det var den sämsta filmen jag någonsin sett. Usch!

BYE!

En liten lista

Blogg: Lolita.blogg.se, helt klart!

Stilikon: Måste säga
Victoria Beckham
Mascara: Chanel Inimitable.
Väska (du måste inte äga denna): Drömmen är Hermés Kelly i svart. Men soon, Alma är min!
Manlig skådespelare: Anthony Hopkins.
Kvinnlig skådespelare: Reese Witherspoon.
Parfym: Viktor&Rolf Flowerbomb.
Resemål: Cypern.
Skor: Christian Louboutin.
Designer: Karl Lagerfeld (Chanel).
Färg: Svart.
Fulaste plagget: Väst.
Mest användbara plagget: Koftan.
Godis: Saltlakrits.

HERE I AM!

Den 13 juni i år kommer en söt tjej fram till mig och frågar om hon får plåta mig till hemsidan där hon jobbar. Självkart sa jag och posade framför kameran. Jag kom just från skolavslutningen. Koftan förstör dock det hela. Men det var kallt. Här har ni resultatet:



Såhär står det:
"Söta Pernilla Englund utklassade alla fashionistas på Biblioteksgatan i den här läckra klänningen. Ett läckert färgsprakande alternativ till tråkiga pastellfärger på sommaren. Knalliga neonfärger går utmärkt att matcha med svart under sommarmånaderna för en city-cool look."

Gå in och kolla på salongk.se

En lyckad midsommar

Det var den midsommaren, lika regnig som vanligt. Nej, vi klarade oss ganska bra från regnet. Det kom väl några stänk, men det hör liksom till svensk sommar. Midsommarafton blev riktigt lyckat. Vi var på landet, som vanligt. Släkten var där (som vanligt), det var riktigt roligt när det är mycket folk. Jag och min bror arrangerade 5-kamp. Det var riktigt roligt. Med luftgevär och massor av sådant skoj. Jag och min kusin tog en promenad med Morris i vagnen till Skanssundet och där satt vi och gungade på en gungbräda. Sedan tog vi färgan tillbaka och åt MYCKET sill. Vi grillade och hade det allmänt trevligt. Det är i Stockholms skärgård jag trivs bäst.

Dagen efter midsommarafton sov jag ganska länge och hann aldrig att säga hej då till Ben. Eller bye, rättare sagt. Det var så otroligt tråkigt väder, men det hindrade inte mig och pappa från att åka ut med båten. Så vi satte på oss gummistövlar och regnkläder. Mina söta blommiga stövlar som jag köpte i Trosa förra året. Så vi åkte där i regnet. Det var så mysigt! Satt även inne hela dagen och kollade på OC och läste.

Så, idag åkte vi mycket båt också. Vi åkte till Skanssundet och köpte glass och tidning. Och sen åkte vi hem.

Nej, jag har så otroligt ont i ryggen. Jag måste gå och lägga mig nu. Jag ska lova en sak, den här eller nästa vecka SKA det bli ett väsk-köp. Louis Vuitton Alma Damier är min inom två veckor. CIAO!


En pyssel-sugen Pernilla

Kom just hem. Jag och mamma har vart och storhandlat till midsommar. Sill och potatis ska det vara. När mamma sprang runt där bland hyllorna som en galning för att leta efter peppar så gick jag till "barnavdelningen" för att kolla på gamla böcker som jag hade när jag var liten. Det var massor som var mina favoritböcker när jag var liten. Som Alfons och alla såna där bilderböcker. När jag var där bland alla härliga färger så såg jag bokmärken, det var verkligen min hobby när jag var, mindre, ska jag väl säga. Det var bara ett par år sedan som jag slutade med mina bokmärken. Jag tycker fortfarande att det är så härligt med alla färger och olika saker, stora som små. Jag och min kusin bytte alltid bokmärken med varandra. När jag vandrade omkring där så blev jag SÅ pysselsugen. När jag såg alla målarböcker, färgpennor och allt möjligt. Så imorgon ska jag tillbaka dit och köpa upp mig på en massa barnsliga saker som målarböcker, färgpennor, pärlor och saker som jag kan pyssla med under sommarlovet. Det är så mycket roligare att ta fram målarboken när man har tråkigt än att gå och lässa sig i sängen och zappa mellan alla kanaler på TVn. Jag köpte även garn och stickor, så efter Project Runway ska jag sätta mig ner och sticka. Vad det ska bli ska jag visa upp sedan. Jag ska även försöka att hinna med Panduro och shoppa lite pyssel.
Imorgon fyller även min syster år, så vi ska dit och fika. Det ska bli så roligt att träffa henne nu när hon är hemma från Nya Zeland. Och så får man träffa bebisen, Morris på ett år.

NU; Inspiration till pyssel + Project Runway

Roberto Cavalli + H&M

image1878

Nu står det klart vem som ska designa nästa kollektion för H&M. Samarbetet kommer att vara med den itaienske designern Roberto Cavalli, som bland annat är en av Victoria Beckhams favorit designers. Själv tycker jag att det ska bli riktigt spännande och se vad Cavalli har att erbjuda. Senaste kollektionen, Fall -07 var riktigt lyckad. Jag undrar hur H&Ms inte-så-glamourösa stil går ihop med überglamourösa Roberto Cavalli. Underbara klänningar, superstiliga ridbyxor som jag inte skulle tacka nej till. Den här gången ska jag nog vara med och köa och se vad som erbjuds. Kollektionen kommer att bestå av 20 herrplagg och 25 damplagg, inklusive underkläder plus matchande accessoarer. Kollektionen kommer att släppas den 8 november i ca 200 H&M-butiker världen över.

 

Hjälp dem, de behöver DIN hjälp

Idag åkte jag in till staden tidigt. Satte mig på bussen vid 10-tiden. Jag åkte till mamma. Sätter mig ned i solen på en bänk på Östermalmstorg och väntar på mamma. Där kommer hon som en solstråle, alltid lika söt. Vi gick tillsammans till bankomaten för att ta ut lite cash till mig. Senare så träffade jag Emilia och vi gick och åt i Gallerian. För mig blev det superfräsch sallad med kyckling, mozarella, tomat, gurka, melon, oliver m.m. Och en cola, jag var så otroligt sugen på vanlig cola. Åh, jag njöt verkligen av varje sekund när jag klunkade i mig den kalla drycken. För Emilia så blev det foccacia med parmaskinka och mozarella. Den var jättegod! (Jag fick smaka). När vi hade ätit klart så gick vi vidare och kollade lite. Jag skulle köpa mig ett par solglasögon eftersom att mina två favoriter har gått sönder. Det ena paret lämnade jag kvar under sängen på Rhodos. Där kan de väl ligga och skräpa. Eller ja, hotellstäderskan plockar väl upp dem så småningom. Men inga solglasögon blev det för mig. Det blev ett par oranga espandrillos från Scampi istället. De är så sköna. Jag trivs verkligen jättebra i mina svarta som jag nästan bor i. Det har vart flera "säljare" som har kommit fram till mig idag. Innan de började prata så sa jag bara: Jag antar att man måste vara över 18 år. Alla tittar på mig förvånat och suckar och tackar för sig. Förutom en jättetrevlig kille som pratar om miljöfrågor som kom fram. Man blev riktigt intresserad. Och så fort han sa ordet, engagera, så öppnade jag upp ögonen ytterligare. Och så var det en jätte söt tjej som kom från "Läkare utan gränser". Det där fastnade jag också för. Så trots att jag inte var över 18 år så fick jag vara med att bidra med en slant varje månad som kommer på mobilräkningen. Så nu ska jag gå in på deras hemsida och läsa lite mer. För att bidra med 30 kronor varje månad och veta att de kan bota sex fall av hjärnhinneinflammation eller att rädda två barn från att dö i kolera, så gör jag det mer än gärna. Skänker den där lilla slanten som knappt räcker till en glass, till att rädda två barn. Jag ska även skaffa mig ett fadderbarn som jag kan skriva med. Sådant tycker jag om, att hjälpa andra. Så hjälp till du med, det gör skillnad!

www.lakareutangranser.se



Mina nya oranga, fina espandrillos från Scampi.

It's something about me

Nu är den vanliga Pernilla tillbaka. Imorgon ska jag träffa mamma för lunch, och sedan blir det ensamgång på stan. I love it! Kanske ska träffa någon sen, får se. Nu ska jag leta efter gamla brev från min brevvän som jag träffade på Kreta -01, en norsk flicka. Ta upp kontakten med henne. Även om jag hittar från en engelsk tjej som jag träffade på Mallorca -03. Jag älskar att skriva brev. Sen läsa Solo G, världens... Ja. Tyck vad du vill.

En annan sida av Pernilla

Jag kan inte sluta tänka på åsnorna på Rhodos som fick bra feta idioter som inte orkade gå upp för bergen. Jag grät. Jag gick och gömde mig. Det är så synd om stackars åsnorna. Och nu sitter jag här och snackar om att jag vill ha en päls. Jag är dum i huvudet.

Okej, jag ska vara mig själv.

Idag köpte jag en rosa liten flodhäst på Ikea som nu är min maskot, den ska följa med mig vart jag än ska. Den döpte jag genast till Hubert. Jag har nyss beställt en ny prenumeration av Kalle Anka serietidningarna. Jag älskar Pelle Svanslös filmerna.

AAAAAAAAAAAAAAOH!

Skrev jag nyss att jag ville ha en päls? Jag är dum i huvudet.

Det är helt sjukt

Nej, jag är desperat. Jag MÅSTE shoppa. Jag är dock inget fan av att shoppa sommarkläder. Tro det eller ej, men så är det. Så jag väntar och sparar alla pengar till hösten/vintern. Jag är riktigt sugen på att köpa en päls, en vargpäls. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte. Jag skäms. Men jag vill så gärna. Röda höga handskar, Alma i handen, riktigt snygga skor, röd basker. Aou, fräscht!

Det här MÅSTE jag köpa inom en snar framtid:
1. Louis Vuitton Alma Damier - jag. måste. ha. den.

2. Svart, enkel, stilren klänning.

3. Rött Chanel läppstift.

4. Louis Vuitton Damier plånbok.

5. Louis Vuitton Damier sminkväska.

6. Galet snygga skor. Natalie Schuterman, here I come!

7. Oranga espandrillos från Scampi.

8. ...

Det går inte mer. Jag får bara ångest. Det är sjukt.

I'm home

Nu är man hemma från sjön. Jag har vart ute hela helgen med min bror och hans familj. Det var så mysigt. Idag har jag vart med pappa hela dagen efter som att var ledig. Så vi har vart på Plantagen, Biltema, hälsade på farmor, Mio, Ikea och Cervera. Riktigt trevligt med pappa-dag.
Imorgon kommer älskade syster hem från Nya Zeland. Hon bor nämligen där med sin man och sin son. Jag har aldrig träffat Morris, hennes son. Så det ska bli så spännande. Hon fyller år på torsdag så vi ska dit på fika. På fredag när det är midsommarafton. Årets höjdpunkt, så ska hela "tjocka" släkten ut till landet. Det ska bli så roligt. Jag älskar när det är mycket folk på landet. Jag ska anordna fem-kamp. Det ska bli roligt. Vi blir ungefär 20 personer på fredag.

Jag MÅSTE shoppa.

Slänger in en inspirerande bild från Guccis höst/vintervisning 07. Så här vill jag se ut i vinter... Helst med annat läppstift.

image33

Elsa Hosk är stekhet

image32
Jag var tvungen att lägga in bilden på Elsa Hosk. Hon är ju så otroligt snygg på den här bilden. Kjolen, tröjan... Allt! Och det gulliga lilla hårspännet gjorde mycket.

HERE I AM, where I've been?

Nu har det vart skolavslutning. Det är så skönt att vara ledig! Fast jag saknar skolan på ett sätt. Folket. Det var sorgligt att säga adjö till alla nior som skulle sluta. Vissa kanske man aldrig mer kommer att träffa. Vi fick gå vid halv 11, jag stannade kvar en stund och snackade lite med lärarna. Sen åkte jag till stan och åt lunch med mamma. Det blev kinaresturang, riktigt gott. Sedan gick jag och kollade lite på stan, köpte mig ett par espandrillos från Scampi, ett par svarta. Ska dit i veckan och köpa mig ett par oranga. På kvällen så träffades tjejerna. Det var jag, Sara, Elinore, Miriam, Izabell och Lovina. Vi gick ut och åt på ett sushiställe i närheten och frossade i sushi, jag älskar det! Efter det gick vi och hyrde film. Det blev "She's the man" och "Sandor/Ida". Jag somnade efter första filmen, jag var så otroligt trött. Sen kom pappa och hämtade mig. Haha! Dagen efter det så var jag hemma och städade hela huset, det kan man kalla storstädning. Och OM det behövdes. Det var så äckligt. Men nu glänser det. Jag gick upp vid nio och slutade vid 4 på eftermiddagen. Jag hade tio minuters rast då jag drack vatten, ingenting annat. När mamma kom hem åkte vi till Anki och hämtade gardinerna som hon hade sytt. Så sjukt snyggt tyg. Och en matchande vinröd lampskärm.
Idag skulle jag ha följt med min kära bror och hans familj (fru + ett barn på 3 ½ år) med deras båt och sova där i natt. När vi var på väg mot Torö där båten ligger så stannar vi på McDonalds. Då säger min brorson att han har ont i örat. Så det var bara att vända hem igen, eller till akuten rättare sagt för att kolla om det var öroninflammation. Så nu sitter jag här hemma och väntar på att han ska komma tillbaka från akuten så vi kan åka motercykel. Vi ska åka till landet med den, så det blir mysigt. Ska se om man ska ta första doppet i svenska haven.

Nu ska jag fortsätta att öva på att sjunga Mat Kearneys, Crashing Down. CIAO!

Hemresa, 501or och fika!

Nu var man hemma från sköna Rhodos. Jag har haft en underbar vecka med min kära mor, med bad, sol och ätit otroligt god mat. En helt enastående vecka helt enkelt. Det var så behaglig värme där nere. Här hemma är det bara så äcklig värme. Det blev lite köp också, det blev två pashmina sjalar. En orange och en svart. Det blev även en beautybox från Sephora, en mascara och ett läppglans från Chanel på flygplatsen.

Idag har jag, Ella och Emilia gått på stan. Ella skulle köpa ett par espandrillos från Scampi. Det blev ett par vita som hon ska ha på skolavslutningen imorgon. Vi kollade även runt. Vad hittade jag på Urban Outfitters? Jeansshorts från Levi's, såklart! Hur extremt coola som helst, 501or, snyggaste färgen, de satt perfekt (dock lite stora i midjan) men det stör mig inte. Det var som en rund ring från någon som har snusat, snusasken har legat i fickan och gjort ett märke av sig, men det syns inte så mycket. Den där färgen var bara to die for så jag var bara tvungen. Det där med slappa jeansshorts är inte så jag egentligen, men de var ju bara för snygga. Så jag var ärligt talat tvungen! Efter det så gick vi till Kofi och tog en fika. Där satt vi i två timmar och kollade på folk och jag skrattade så vi grät (iaf jag). Älskar er brudar!

Imorgon är det skolavslutning och det firas med gul klänning från Zara. Invigning av den. Från 9-11 ska vi vara där. Sen drar jag till stan. Efter det så ska jag grilla med ett gäng. Efter det så får vi se vad som händer. Men nu ska jag lägga mig i min säng, dricka drakfruktsaft, kolla klart på filmen Goal! som jag började titta på igår, men jag var så trött så jag stängde av.

God natt! Btw, det är skolavslutning imorgon! HELT OTROLIGT!

Vilken perfekt dag!

Idag vaknade jag runt 10-tiden. Tänkte: perfekt tid, nu går jag upp och gör mig klar. Och det gjorde jag. Pappa är på jobbet och mamma är nere och stryker. Kommer ner sakta, lunkandes i min vita morgonrock. Halvdöd. Hoppar in i duschen och sminkar mig, torkar håret och väljer kläder. Sedan ringer jag min kära vän, Elinore. Vi bestämmer att vi ska träffas vid tolv för att gå på stan och äta lunch tillsammans. Senare bestämde vi oss dock för att mötas vid klockan ett. Sätter mig ner och väntar på Elinore. Då ser jag Emelie, Elinore och Johan komma mot mig. Vi åker gemensamt upp för rulltrapporna och sätter och sedan på tåget, åker in. När vi väl är inne så kollar runt lite (blev bara på H&M) sen bestämde vi oss för (eller jag rättare sagt) att gå och köpa jordgubbar på Hötorget. Då gör vi det. två askar + hallon för 30:- GREAT tänker vi och spatserar vidare. Jag kommer på den brillianta idén att vi ska gå till 7-eleven på Birger Jarls gatan så att vi kan köpa mackor med skagenröra. Men nehepp, där hade de inga såna. Vi går till Pressbyrån för att köpa oss någonting där, men nej. Där fanns det bara bullar. Då går vi till 7-eleven på Stureplan och handlar med oss 4 paket med mackor med skagenröra, en cola zero och en iste till mig. Sedan går vi bort mot bryggorna längs Strandvägen och sätter oss där i solen. Det var dock lite småkyligt, men solen sken och det var bara mysigt. Där satt vi och tryckte i oss mackorna och kollade in grabbarna i båtarna. Sedan kom jag på idén att vi kunde åka till Junibacken. Fast så blev det inte. Det blev Skansen istället! Det var så otroligt mysigt att gå på Skansen och göra sånt som man aldrig annars gör. Och kolla på alla djur. Sen efter 3 timmar där så tyckte jag att vi skulle till Grönan. Fast jag hade inga pengar kvar + otroligt dålig outfit för Grönan. Så då bestämde vi oss för att gå till Junibacken EFTER Skansen. Så det gjorde vi. Det var dock stängt, men vi hängde inte läpp för det. Så vi satte oss där, vid Junibacken. Vid vattnet. Det var så underbart att sitta där i solen med sin bästa vän. Det kan inte bli bättre.
"Det här är livet" sa jag.
Men nu måste jag se om jag kan få någon blund i ögonen. Jag ska upp om fem timmar för att åka till mitt favoritställe på jorden: Arlanda. För att sedan fortsätta med flyg mot Rhodos. Så... BYE SVERIGE! Nu ses vi inte på en vecka. Då är jag bruuuuuuuun när jag kommer tillbaka. BYE!